Zobrazit přihlášovací formulář

Mleté maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

DOMÁCÍ LASAGNE-LAZÁNĚ

0.0
DOMÁCÍ LASAGNE-LAZÁNĚ

Potřebné ingredience

TĚSTO NA LASAGNE
300 g hladké mouky
trochu mouky (na posypání válu)
3 vejce
špetka soli
1 dl vlažné vody

Těsto můžeme v dnešní době nahradit i kupovanými pláty na Lasagne

NÁPLŇ
Mleté vepřové maso 500g-1000g
cibule,česnek,koření,protlak

Postup přípravy

Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. (Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo.) Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Nožem těsto zpracováváme, pak těsto hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto. Z těsta vykrajujeme obdélníčky asi 5x 7 cm široké a vaříme ve velkém množství mírně osolené vody doměkka. Po uvaření je scedíme a necháme okapat.

Připravíme náplň
Náplň: Mleté maso orestujeme s cibulkou a s česnekem, osolíme, přidáme trošku oblíbeného koření dle chuti (staročeské, grilovací apod.) a zalijeme zředěným protlakem nebo rajskou štávou na řidší směs, chvilku povařime

Do vymazaného pekáče klademe střídavě těsto a směs, nakoncec přikryjeme těstem a dáme péct. Směs musí být spíše řidší, protože během pečení těsto ještě natáhne vodu. Je to výborné i z bezlepkové mouky a myslím, že je to levnější a rychlejší než vařit kupované lasane.Tvořivosti se meze nekladou, takže můžeme zapékat se sýrem, špenátem či jinou zeleninou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nikis. 5. 7. 2009, 12:45
Díky moc za inspiraci, já do lasagní dávám ještě bešamel, ale nevěděla jsem jak na domácí lasagne ;-) Uvařeno, snězeno, byly výborné, díky moc (L) Ani to nebyla taková piplačka jak jsem se bála ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie