(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
DOMÁCÍ LASAGNE-LAZÁNĚ
Potřebné ingredience
TĚSTO NA LASAGNE
300 g hladké mouky
trochu mouky (na posypání válu)
3 vejce
špetka soli
1 dl vlažné vody
Těsto můžeme v dnešní době nahradit i kupovanými pláty na Lasagne
NÁPLŇ
Mleté vepřové maso 500g-1000g
cibule,česnek,koření,protlak
Postup přípravy
Mouku prosijeme na vál a promícháme se solí. (Solíme málo, jinak by těsto špatně schlo.) Do mouky uděláme důlek a pomalu do něj vléváme vejce rozšlehaná s vodou. Nožem těsto zpracováváme, pak těsto hněteme důkladně rukama, až vypracujeme hladké těsto. Z těsta vykrajujeme obdélníčky asi 5x 7 cm široké a vaříme ve velkém množství mírně osolené vody doměkka. Po uvaření je scedíme a necháme okapat.
Připravíme náplň
Náplň: Mleté maso orestujeme s cibulkou a s česnekem, osolíme, přidáme trošku oblíbeného koření dle chuti (staročeské, grilovací apod.) a zalijeme zředěným protlakem nebo rajskou štávou na řidší směs, chvilku povařime
Do vymazaného pekáče klademe střídavě těsto a směs, nakoncec přikryjeme těstem a dáme péct. Směs musí být spíše řidší, protože během pečení těsto ještě natáhne vodu. Je to výborné i z bezlepkové mouky a myslím, že je to levnější a rychlejší než vařit kupované lasane.Tvořivosti se meze nekladou, takže můžeme zapékat se sýrem, špenátem či jinou zeleninou.
Připravíme náplň
Náplň: Mleté maso orestujeme s cibulkou a s česnekem, osolíme, přidáme trošku oblíbeného koření dle chuti (staročeské, grilovací apod.) a zalijeme zředěným protlakem nebo rajskou štávou na řidší směs, chvilku povařime
Do vymazaného pekáče klademe střídavě těsto a směs, nakoncec přikryjeme těstem a dáme péct. Směs musí být spíše řidší, protože během pečení těsto ještě natáhne vodu. Je to výborné i z bezlepkové mouky a myslím, že je to levnější a rychlejší než vařit kupované lasane.Tvořivosti se meze nekladou, takže můžeme zapékat se sýrem, špenátem či jinou zeleninou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Nikis.
(upraveno)
5. 7. 2009, 12:45
Díky moc za inspiraci, já do lasagní dávám ještě bešamel, ale nevěděla jsem jak na domácí lasagne Uvařeno, snězeno, byly výborné, díky moc Ani to nebyla taková piplačka jak jsem se bála